Ben jij al bezig met carnavalkostuums kopen?

In de koude wintermaanden groeit bij een groot deel van Nederland alweer de drang naar Carnaval. Het gekke feest is al eeuwenoud en wordt gevierd in de 3 opkomende dagen naar de vastentijd. In deze dagen krijgen alle inwoners van Nederland de kans om lekker gek te doen met carnaval kostuums. De vraag naar carnaval kostuums is flink toegenomen de laatste jaren en professioneler geworden. Door de grote vraag zijn er steeds meer bedrijven die carnaval kostuums verkopen. De stijging in het aanbod heeft er echter ook weer voor gezorgd dat door de concurrentie de prijzen gedaald zijn er er een breder keuze is in Carnaval kostuums.

Wat houdt het carnaval eigenlijk in?

De betekenis van carnaval komt voort uit het latijn. Het woord staat voor Carne en vale wat in het Latijns betekent; Vaarwel aan het vlees. Dit is met het oog op de opkomende vast tijd wat door de christenen vroeger streng gevolgd werd. Hoewel vandaag de dag een carnaval kostuum kopen een grotere traditie is geworden dan het daadwerkelijk vasten. Een andere betekenis die circuleert in de wereld is “carrus navalis” wat staat voor de optocht die men door de straten hield.

Beide definities klinken logisch en de wereld van geschiedenis is er nog niet over uit.

Een bekend getal dat geassocieerd wordt met carnaval is het nummer 11. Dit nummer is eigenlijk ontstaan doordat het tussen twee nummers in staan die al eeuwen een betekenis met zich meedragen. De 10 staat voor perfectie en de 12 staat voor de heiligen. 11 zou door zijn twee gelijke getallen ervoor staan dat deze dagen iedereen gelijk is.

Wat gebeurt er precies met carnaval?

In de maanden voor carnaval worden in verschillende bijeenkomsten door een raad een prins en prinses carnaval gekozen. De carnaval kostuums voor deze twee zijn bij de desbetreffende verenigingen al jaren hetzelfde. Gedurende de drie dagen dat carnaval officieel gevierd dient te worden geeft de burgemeester de sleutel van de stad aan de prins. Deze dient hij te bewaken terwijl het volk zich zot kan gedragen. Carnavalskostuum kopen dat lijkt op de prins wordt verboden omdat er slechts een prins over het rijk der zotten kan regeren. Aan het eind van carnaval wordt dan ritueel een pop verbrand om het einde van de zotheid aan te tonen. De as van deze poppen wordt dan weer gebruikt voor de start van het vasten.

Voor het kopen van een leuk carnavalskostuum, neem een kijkje bij Feestwinkel Witbaard.

Posted by Paulo Voorneveld

Geef een antwoord