Sustainable fashion wat is het precies?

Sustainable fashionVeel mensen vragen zich af wat sustainable fashion precies is. Je kunt sustainable fashion het beste vergelijken met duurzaam mode. Duurzaam mode is namelijk een beweging om zodoende de mode producten door een proces naar een grotere ecologische integriteit te brengen. Veel mensen denken hierbij dat duurzaam mode alleen mode-textiel of producten aanpakt, maar het is veel meer dan dat! Zo kun je ook bijvoorbeeld denken aan sociaal, ecologische en financiële systemen die hierdoor geraakt worden. Hierbij is het ook goed om te vermelden dat er gekeken dient te worden vanuit het perspectief van de toekomstige bewoners. Duurzaam mode is tenslotte verantwoordelijkheid van de burgers en private sector. Het is een geweldige branche, maar het is iets wat nog moet opkomen en wat niet standaard is.

De historie van sustainable fashion

Veel mensen vragen zich af hoe duurzaam mode is ontstaan. Als eerst is het goed om te vermelden dat het is begonnen bij een publicatie in 1962 vanuit het boek Silent Spring die is geschreven door Rachel Carson. In dit boek werden de wijdverbreide vervuiling blootgesteld die gepaard gingen met landbouwchemicaliën. Dit is natuurlijk erg lastig om te interpreteren, maar dit was de oorzaak voor duurzaam mode. Vanaf 1962 zijn er diverse mensen geweest die duurzaam mode verder ontwikkeld hebben naar hetgeen wat we hedendaags kennen.

Meer informatie over dit onderwerp?

Er is zoveel te vertellen over sustainable fashion waardoor het zeker aan te raden is om hier meer aandacht aan te besteden. Je wilt er natuurlijk alles van weten en om deze reden is het zeker aan te raden om hier dieper op in te gaan. Als je hier meer informatie over wilt verschaffen, is het zeker aan te raden om eens te kijken of je op gesprek kunt gaan met een specialist op het gebied van duurzaam mode. In eerste instantie is dit niet eenvoudig om te vinden, maar op het internet zijn er diverse platformen waarbij duurzaam mode specialist bij elkaar komen. Hierbij kun je ook besluiten om jouw vragen online te stellen, maar het advies is echter om een persoonlijk gesprek aan te gaan. Tijdens dit persoonlijk gesprek kun je al je vragen stellen die je hebt en kun je zelfs aanbevelingen krijgen op het gebied van duurzaam mode. Zo kun je bijvoorbeeld tips krijgen over de beste opleiding die aansluit bij duurzaam mode waardoor jij er iets mee kunt doen in de toekomst.

Posted by Paulo Voorneveld

Geef een antwoord