Toe aan een nieuwe vloer?

Marmoleum Breda

 

Is je huis toe aan een nieuwe vloer? Het is heerlijk om je te verlekkeren aan de prachtige voorbeelden die je in woonbladen ziet, de woonwinkels af te lopen of gewoon inspiratie op te doen bij vrienden. Een nieuwe vloer in je huis is allesbepalend voor je interieur. Een mooie, moderne vloer is een echte eyecatcher en de basis voor de rest van je inrichting. Er zijn natuurlijk vloeren in alle soorten en maten en passend bij elk budget. Heb je al eens een marmoleum vloer overwogen?

 

Waarom kiezen voor marmoleum?

De keuze is reuze op vloerengebied. Met marmoleum haal je een natuurproduct in huis van eigen bodem. De vloer is oersterk en heeft een lange levensduur. Hij gaat tot wel dertig jaar mee en doordat hij uit biologische en natuurlijke ingrediënten bestaat, kan hij gerecycled worden. Een duurzame keuze dus! Marmoleum is slijtvast en heel makkelijk schoon te houden. Bacteriën krijgen er geen vat op, dus het is heel hygiënisch. Ook qua onderhoud is het makkelijk. Marmoleum is eigenlijk een soort linoleum. Linoleum is een verzamelnaam voor een bepaald type vloerbedekking. Heb je het over marmoleum dan heb je het over de merknaam van Forbo. De naam marmoleum komt van het gemarmerde effect dat ontstaat door de manier waarop de vloer geproduceerd wordt. Linoleum kan ook uit andere landen komen, terwijl marmoleum gewoon hier in Nederland wordt gemaakt. Er zijn een groot aantal kleuren en met een marmoleum vloer bent u verzekerd van een bijzondere uitstraling. Bij Breda bevindt zich een showroom waar u met eigen ogen de verschillende vloeren kunt zien.

 

Hoe wordt de vloer gelegd?

Het ligt eraan welke soort je kiest. Je kunt kiezen voor een soort click-variant, net als bij laminaat. Als je daarvoor kiest kun je de vloer zelf leggen. Je kunt ook een vloer vanaf de rol kopen. Dan heb je specialisten nodig die de vloer netjes in je huis leggen. Die variant vraagt namelijk echt om vakwerk.

 

Hoe hou ik mijn marmoleum vloer schoon?

Zoals gezegd is een marmoleum vloer heel makkelijk schoon te maken en onderhoudsvriendelijk. Met een simpele stofwisser kun je het dagelijkse vuil verwijderen. Een nieuwe vloer heeft een bepaalde finish die ervoor zorgt dat vuil niet aanhecht. Je kunt ook een film laagje met speciale producten aanbrengen. Als je dit regelmatig doet, hou je je vloer in optimale conditie.

Posted by Paulo Voorneveld

Geef een antwoord